Használjuk ki az utolsó napsugarakat a teraszon

Itt a szeptember és vele az ősz, a vénasszonyok nyara. Ilyenkor mindenki igyekszik minél több időt tölteni a szabadban, amíg még szép az idő. Megtehetjük ezt otthon is a kertünkben vagy a teraszunkon, balkonunkon.


A terasz az a része otthonunknak, amelyet, ha megfelelően alakítunk ki, akkor a második nappalink lehet. Vendégeket hívhatunk, de akár a hétköznapok fáradalmait is ki tudjuk pihenni, akár negyedóra alatt is fel tudunk töltődni. Van akinél minden évszakban más dekorációban pompázik a terasz, mindig megújulva az évszaknak megfelelő színekkel variálva. Az ősz egyik előnye, hogy rendkívül sok növényt, cserjét, termést használhatunk fel a dekorációhoz, amelyeket ingyen is beszerezhetünk, így nem kerül plusz költségbe. Ha már hűvösebb az idő sem kell megijedni, pár meleg takaró, vagy egy kültéri melegítő és máris kortyolhatjuk a teraszon a reggeli kávét.

Hoztunk pár csodás teraszt a Startlak kínálatából.

Tetőterasz

Ebben a II. kerületi Penthouse lakásban a tetőteraszról lenyűgöző látvány tárul elénk. A dekoráció illeszkedik a belső enteriőrhöz, a fekete és fehér színek kombinációja. Ezen az óriási méretű teraszon egész sok minden elfér, akár napozni, akár egy étkező garnitúra helyet kaphat rajta.

Budapest II. kerületi lakás terasszal

Egy kis nyugalom

Ez a kis terasz a nyugalom szigete. Az igényesen berendezett 10 négyzetméteres terasz az esti kikapcsolódás része lehet egy család számára. A napernyővel védekezhetünk a nap sugarai ellen.

XII. kerületi lakás igényes nagy terasszal

Körterasz

Igazi körpanoráma tárul elénk erről a teraszról, ami körbe öleli a társasházi lakást. Miden szoba erkélykapcsolatos, a nappaliból kilépve közvetlenül a reggeliző teraszról élvezhetjük a csendet és a nyugalmat.

Körteraszos társasházi lakás Madárhegyen

Stílusos luxus

Nyíregyházán eladó ez a luxuslakás, aminek a terasza is a luxus kivitelben lett kialakítva. A 20 négyzetméteres teraszon van étkező, pihenősarok, ami részben fedett is. A textíliák kiválasztásával kis költségvetésből is nagyon látványos eredményeket érhetünk el.

Nyíregyházi luxuslakás nagy terasszal

Fedett terasz

Jó példa ez a mediterrán stílusú fedett terasz arra, ha az idő rosszabbra fordul, ezt a félig nyitott teraszt akkor is még sokáig lehet hasznos élettérként használni. Akár étkezőként, akár egy kültéri nappaliként is élvezhető.

Fedett terasz egy Dunaharaszti ikerházban


Hozzászólások